Authentieke Italiaanse gerechten
Wat staat er eigenlijk op een
typisch Italiaans menu?
Pizza is voor de meeste mensen wel bekend.
Daar moet echter van gezegd worden dat naast de echte Italiaanse pizza (bijvoorbeeld de meest bekende pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum) veel gevarieerd wordt.
In de moderne tijd vind je zelfs pizza’s met onconventionele toppings zoals ananas, frietjes of nacho’s…
Afgezien van pizza’s, biedt de mediterrane keuken een overvloed aan pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Vervolgens wordt meestal een vlees- of visgerecht geserveerd.
Maar intussen hebben de pastagerechten zich in de rest van de wereld tot hoofdgerecht verheven, vooral omdat (bijna) iedereen deze zo lekker vindt.
Hier zijn enkele voorbeelden van typische Italiaanse pastagerechten:
• Spaghetti Carbonara bestaat uit spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel room soms wordt gebruikt, is dat geen traditioneel ingrediënt.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een gerecht dat bij velen bekend is, bestaande uit pasta en een heerlijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en meestal wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht gemaakt met linguine, aubergine, kappertjes en smaakvolle kruiden. De toevoeging van chilivlokken geeft het gerecht een pittige kick.
De Italiaanse keuken is zeer uitgebreid en niet samen te vatten in één korte tekst.
Als u uw gasten wilt trakteren op een heerlijk Italiaans menu, aarzel dan niet om de catering in Hengelo te raadplegen voor het Italiaanse menu of bezoek onze website.